Klassieke Zang

nr3

Jasper Leever (1990) is in mei 2016 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op dit moment is hij bezig met zijn Masterstudie aan de Nederlandse Opera Academie te Amsterdam en krijgt hij les van Don Marrazzo en Frans Fiselier.

Op het Conservatorium van Den Haag heeft hij een sterke basis gecreëerd voor verschillende stijlen zoals Gregorian Chant, early music, lied, oratorio en opera. Hij heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Sir Thomas Allen, Thomas Hampson, Ben Heppner, Gordon Gerrard, Russell Braun, Michael McMahon en Sir Willard White.

In 2016 was hij als Il Commendatore in Don Giovanni te zien bij de Nederlandse Opera Academie, in de zomer van 2016 in de rol van Collatinus in The Rape of Lucretia geregiseerd door Paul Curran en uitgevoerd in Banff, Canada. In het voorjaar van 2017 was hij te zien in de rol van Pandolfe in Massenet’s Cendrillon bij de DNOA, Shaunard uit Puccini’s La Bohème bij het Bredeweg Festival en Colline uit La Bohème bij de Nederlandse Reisopera. Afgelopen zomer heeft Jasper de rol van Prince Gremin uit Tchaikovsky’s Onegin vertolkt bij het Verbier Festival te Zwitserland.

In het voorjaar van 2018 zal hij de rol van Tarquinius op zich nemen in Benjamin Britten’s The Rape of Lucretia.