Klassieke Zang

nr3De bas-bariton Jasper Leever (1990) is in mei 2016 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op dit moment is hij bezig met zijn Masterstudie aan de Nederlandse Opera Academie te Amsterdam en krijgt hij les van Frans Fiselier.

Op het Conservatorium van Den Haag heeft hij een sterke basis gecreëerd voor verschillende stijlen zoals Gregorian Chant, early music, lied, oratorio en opera. Hij heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Ben Heppner, Gordon Gerrard, Russell Braun, Judith Forst, Michael McMahon en Claron McFadden.

In 2015 was hij te zien in de rol van Don Bazile in de Franstalige versie van Il Barbiere di Siviglia, in 2016 als Il Commendatore in Don Giovanni bij de Nederlandse Opera Academie en in de afgelopen zomer in de rol van Collatinus in The Rape of Lucretia geregiseerd door Paul Curran en uitgevoerd in Banff, Canada. In januari 2017 was hij te zien in de rol van Pandolfe in Massenet’s Cendrillon bij de DNOA.

In de zomer van 2017 zal hij de rol van Prince Gremin vertolken in Tchaikovsky’s Evgeny Onegin bij het Verbier Festival te Zwitserland.

Daarnaast heeft hij gezongen op verscheidene locaties in binnen en buitenland, zoals in Canada, Gran Canaria, Italië, Tsjechië en het Concertgebouw te Amsterdam. Ook heeft hij met verschillende dirigenten gewerkt zoals Antony Hermus, Frans Brüggen, Reinbert de Leeuw, Gilles Michels, Daan Admiraal, Peter van Heyghen, Ruben de Grauw, Jac van Steen, Sergé Latychev, Charles Toet en Jos Vermunt.