Don Giovanni 9 t/m 13 januari

Datum/Tijd
Datum - 09/01/2016 - 13/01/2016
19:30 - 22:30 uur

Locatie
Kees van Baarenzaal

Categorie


In januari 2016 geven de jonge zangers van Dutch National Opera Academy (DNOA) voorstellingen van Mozarts Don Giovanni in een regie van Sybrand van der Werf. De solisten worden begeleid door een klassiek orkest van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium onder leiding van de getalenteerde dirigent Huba Hollókoï. Het kostuumontwerp is van Marrit van der Burgt. De regisseur neemt zelf het decorontwerp in handen en het licht wordt ontworpen door Lukas Petow.

Na de succesvolle producties Così fan tutte en Le Nozze di Figaro heeft Dutch National Opera Academy opnieuw een Da Ponte opera van Mozart op het programma staan. In januari 2016 zingen de jonge zangers in Mozarts meesterwerk Don Giovanni: een opera over individualist Don Giovanni; een man die alle heilige huisjes omver schopt om te krijgen wat hij wil en waarvoor geen enkele vrouw, ongeacht leeftijd of uiterlijk, veilig is. Dat hij de levens van anderen overhoop haalt met alle gevolgen van dien, interesseert hem niet. Ondanks de vele humoristische gebeurtenissen, heeft de opera een duistere kant welke zich in grote mate concentreert op het destructieve karakter van Don Giovanni. Een belangrijke rol is voor Don Ottavio, die uit alle macht probeert de chaos en hysterie die Don Giovanni veroorzaakt in goede banen te leiden.
Maar men kan zich gaandeweg de opera afvragen wie nu werkelijk het slachtoffer is van de driften van Don Giovanni: Donna Anna, Donna Elvira en Zerlina of Don Giovanni zelf: wanneer hij aan het einde van de opera zijn daden overziet, is hij alleen overgebleven en komt het publiek tot de conclusie dat individualisme leidt tot eenzaamheid…

Muzikale leiding: Kenneth Montgomery / Huba Hollókoï
Regie en decor: Sybrand van der Werf
Kostuums: Marrit van der Burgt
Licht: Lukas Petow

Don Giovanni: David Visser
Leporello: Kazuma Goto
Donna Anna: Jeannette van Schaik
Donna Elvira: Maari Ernits / Zofia Cieszynska
Zerlina: Nikki Treurniet / Wendy Krikken
Don Ottavio: Gevorg Aperánts Hakobjan
Masetto: Jorne van Bergeijk
Commendatore: Jasper Leever


De voorstellingen zijn te zien in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zaterdag 9, zondag 10*, dinsdag 12 en woensdag 13 januari 2016 in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium. Adres: Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag. Aanvangstijd: 19.30 uur en *14.30 uur.
Prijs: € 20,00 │€ 10,00 (<27 jaar) excl. reserveringskosten.

Informatie en kaartverkoop: www.opera-academy.nl

don giovanni e-flyer achterkant

Leave a Reply