From Scratch on – Mozart Requiem – Noord Nederlands Orkest

Datum/Tijd
Datum - 26/01/2020
15:00 - 17:00 uur

Locatie
Stadsschouwburg De Harmonie

Categorie


From Scratch On

Mozart Requiem (versie: Süssmayr)
Dirigent Jules van Hessen

Zingt u graag? En hebt u er altijd al van gedroomd om eens in een groot koorwerk mee te zingen? Dan bent u op zaterdag 25 en zondag 26 januari van harte welkom bij het scratchconcert Requiem van Mozart bij het Noord Nederlands Orkest. Er is plek voor 500 deelnemers. Overdag repeteert u onder leiding van dirigent Jules van Hessen en zondagmiddag treedt u op in de Grote Zaal van De Harmonie in Leeuwarden. Voor publiek uiteraard! Meedoen aan een scratchconcert is een onvergetelijke ervaring. Voor meer informatie en opgave: www.harmonie.nl.

Het beroemdste Requiem
Een requiem is een katholieke mis die wordt opgedragen voor de doden. Veel componisten schreven requiems, maar dat van Mozart staat op eenzame hoogte. In de film Amadeus speelt het Requiem zelfs een hoofdrol. Daarin voltrekt zich het spannende verhaal van de mysterieuze opdrachtgever en de arme Mozart die sterft voor hij de laatste maten heeft voltooid.

Beschikbaarheid
Het is van belang dat u op zowel zaterdag 25 januari als zondag 26 januari de gehele dag beschikbaar bent om te oefenen en voor de uitvoering. Zaterdag leert u stap voor stap de liederen van het Requiem van Mozart in groepen per zangstem. Zondagochtend volgt een generale repetitie met het orkest en ’s middags om 15:00 uur start het concert.