Groot Omroepkoor | Groot Meezingconcert 2018

Datum/Tijd
Datum - 04/02/2018
20:00 - 22:15 uur

Locatie
Tivoli Vredenburg

Categorie


Requiem van Giuseppe Verdi samen met de topmusici van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest – zondag 4 februari 2018 in TivoliVredenburg

Martin Wright, dirigent
 • Radio Filharmonisch Orkest, orkest
 • Charlotte Janssen, sopraan
 • Esther Kuiper, mezzosopraan
 • Giordano Lucà, tenor
 • Jasper Leever, bas

Na de succesvolle edities van het Meezingconcert in 2016 en 2017, georganiseerd door het Groot Omroepkoor rondom Ein Deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Fauré, gaat het op zondag 4 februari 2018 voor de derde keer gebeuren: dan kunt u weer meezingen met het Groot Omroepkoor, het grootste professionele symfonische koor van Nederland. Op het programma staat Giuseppe Verdi’s beroemde Messa da Requiem, in 1874 voor het eerst uitgevoerd.

Groot Meezingconcert in TivoliVredenburg

Het Groot Meezingconcert vindt plaats in de prachtige Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest, vier solisten en de deelnemers staan evenals vorig jaar onder leiding van de Amerikaanse dirigent Martin Wright, een van de voormalige chef-dirigenten van het Groot Omroepkoor.

 

Voor iedereen die van zingen houdt

Het Groot Meezingconcert staat open voor iedereen die van zingen houdt. Het maakt niet uit of u beginnend zanger bent of ruime ervaring hebt met zingen: de unieke en overweldigende beleving van het samen zingen staat centraal. Omdat de moeilijkheidsgraad van het Requiem van Verdi hoger ligt dan de werken uit de vorige twee edities, is het wel raadzaam te oefenen met de oefen-cd of via Cyberbass.com.

 

Programma

Zondag 4 februari 2018 – Grote Zaal TivoliVredenburg – Vredenburgkade 11 – Utrecht

 • Vanaf 12.00 uur: registratie (de Grote Zaal is ook open vanaf 12.00 uur). U kunt uw ticket laten scannen bij de hospitality desk waarna u uw toegangsbutton krijgt en uw jas kwijt kunt bij de garderobe.
 • 13.00 – 17.00 uur: repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright. Begeleiding door Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor.
 • 14.45 – 15.15 uur: thee/koffiepauze (gratis verstrekking)
 • 15.15 – 17.00 uur: repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright (vanaf 16.30-17.00 u repeteert het Groot Omroepkoor mee met het Sanctus koor II)
 • 17.00 – 19.30 uur: diner/pauze. U kunt op eigen gelegenheid iets eten in een van de vele restaurants in de omgeving van TivoliVredenburg.
 • 19.30 uur: deuren Grote Zaal open
 • 20.00 uur: aanvang concert

 

Giuseppe Verdi – Requiem

Martin Wright, dirigent

Groot Omroepkoor – Radio Filharmonisch Orkest – vocale solisten en alle deelnemers

 

 • Ca. 21.30 uur: einde concert – Aansluitend nazit voor deelnemers en publiek in de foyers.

 

Workshops

De workshops die het Groot Omroepkoor ter voorbereiding van het Groot Meezingconcert aanbiedt op zaterdag 13 en zaterdag 27 januari 2018, zijn inmiddels geheel volgeboekt. Aanmelding daarvoor is niet meer mogelijk. U kunt zich nog wel inschrijven voor deelname aan de repetitie en het concert op zondag 4 februari. Zie hieronder bij ‘Kosten | aanmelden’.

De workshops vinden plaats van 12.00 tot 17.00 uur in de studio’s van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum. Omdat de capaciteit van de studio’s beperkter is dan die van Tivoli/Vredenburg, is het aantal inschrijvingen voor de workshop aan een maximum gebonden. Volgorde van aanmelding was bepalend voor een plek bij de workshop.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving van het MCO.

De workshops worden geleid door leden van het Groot Omroepkoor.

Lees hier alle details over de workshop.

 

Bladmuziek | Oefen-cd

Speciaal voor de deelnemers heeft het Groot Omroepkoor 10% korting kunnen bedingen bij muziekhandel Broekmans & Van Poppel. De korting geldt voor de bladmuziek van het Requiem en voor de oefen-cd.

 

NB: In het Sanctus (dit is dubbelkorig) zingen de deelnemers koor I; de leden van het Groot Omroepkoor zingen koor II.

 

Partituur en oefen-cd kunt u aanschaffen door op de betreffende link te klikken. NB: bij ‘opmerkingen’ vermelden dat het om het Meezingconcert 2018 gaat. Op de factuur van Broekmans & Van Poppel wordt de korting dan automatisch verrekend.

Tel.: 020-6796575 voor vragen over bladmuziek en oefen-cd.

Via Cyberbass kunt u de muziek op uw computer beluisteren (niet downloaden).

 

Kosten | Aanmelden

De kosten voor deelname aan repetitie en concert bedragen € 40,-. Voor vrienden GOK/RFO en studenten geldt een kortingsregeling: een ticket kost voor hen slechts € 25,-.

Voor de repetitie en het concert op 4 februari kunt u zich hier aanmelden. Gelieve bij uw aanmelding uw stemtype te vermelden: sopraan, alt, tenor of bas. In verband met divisie in het Requiem moet u ook aangeven of u een hoge of lage SATB bent. We streven naar een zo evenwichtig mogelijke verdeling van de stemgroepen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om niet te lang te wachten met uw aanmelding!

 

Impressie Meezingconcert 2017

Om een indruk te krijgen van het Meezingconcert 2017 (of nog eens na te genieten, als u verleden jaar hebt deelgenomen): bekijk hier het filmpje op YouTube.

 

Vragen?

Mocht u na het lezen van de FAQ’s (veelgestelde vragen) nog vragen hebben over het Groot Meezingconcert, de repetities of de workshop, dan kunt u ons mailen via meezingconcert@omroepmuziek.nl of telefonisch benaderen via 035-6714120.

Leave a Reply