Monteverdi’s Selva morale e spirituale

Datum/Tijd
Datum - 17/10/2014
20:15 - 22:00 uur

Locatie
Dorpskerk

Categorie


Studenten van de afdeling Oude Muziek
Charles Toet, dirigent

Claudio Monteverdi – Selva morale e spirituale

Met de publicatie Selva morale e spirituale in 1640 verzekerde Claudio Monteverdi dat hoogtepunten van de muziek die hij schreef voor de Basiliek van San Marco in Venetië goed bewaard zijn gebleven. Door de grote afwisseling van bezettingen en stijlen in deze bloemlezing biedt dit concert een uitstekende mogelijkheid om de klankpracht waarmee in de San Marco de liturgie werd opgeluisterd opnieuw te beleven.

Na het grote succes in 2010 van de Mariavespers is dit het tweede Monteverdi-project van het Koninklijk Conservatorium. Voor velen een uitstekende gelegenheid om te ontdekken dat naast het componeren van de inmiddels beroemde opera’s, deze muziek toch echt Monteverdi’s belangrijkste verdienste was in Venetië.

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten

€ 20,- / € 10,- CJP en studenten / € 5,- studenten en medewerkers van het KC

Kaarten kunnen tot twee dagen voor het concert worden besteld via Theater Diligentia. Daarna zijn kaarten alleen aan de zaal te verkrijgen, vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert. Korting op vertoon van geldige studenten- of CJP-pas. Kortingen zijn alleen geldig aan de zaal.

 

www.musantica.nl

Leave a Reply