Verbier Festival | Tchaikovsky – Evgeny Onegin

Datum/Tijd
Datum - 06/08/2017
14:00 - 17:00 uur

Locatie
Verbier

Categorie


Tijdens het Verbier Festival 2017 zal ik de rol van Prince Gremin vertolken in Piotr Ilitch Tchaikovsky’s opera Evgeny Onegin, gebaseerd op de gelijknamige roman in verzen van Aleksandr Poesjkin.

Geschiedenis en thema:

Poesjkin werkte van mei 1823 tot oktober 1831 aan de roman. In 1833 verscheen het werk voor het eerst in zijn geheel. De hoofdfiguren in Evgeni Onegin zijn vier jeugdige individuen, namelijk de verwende Onegin, de plattelandsjonkvrouw Tatjana, die uitgroeit tot de echte heldin van het verhaal, de romantische dichter Vladimir Lenski en Tatjana’s oudere zus Olga. Het libretto schreef de componist samen met Konstantin Sjilovski. De opera ging op 23 januari 1881 in première in het Bolsjojtheater van Moskou.

Poesjkin beschrijft eenvoudige taferelen over het platteland, de natuur en de seizoenen, over het stadsbeeld van Sint-Petersburg en Moskou en de maatschappij. Op die manier schetst Poesjkin een humoristisch beeld van zijn doelpubliek en de laag van de bevolking waartoe hij zelf hoorde, namelijk de mondaine grootstedelijke burgerij en de adel van het platteland.

Een zomerprogramma in de Zwitserse alpen samen met het Verbier Festival Junior Orchestra.

Dirigent: Stanislav Kochanovsky

meer informatie:

https://www.verbierfestival.com/en/concert/dim-06-aot-14h00/

 

Leave a Reply