Verdi’s Requiem door Krashna Musika en het VU-koor

Datum/Tijd
Datum - 01/03/2022
20:15 - 22:15 uur

Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam

Categorie


Verdi’s Requiem door Krashna Musika en het VU-koor

Het Delftse studentenkoor en -orkest Krashna Musika verenigt zich met het VU-Koor uit Amsterdam. Onder leiding van Ruben de Grauw brengen zij het beroemde en emotionele Requiem van Giuseppe Verdi ten gehore.
Organisator: Krashna Musica

Krashna Musika is het studenten-symfonieorkest en -koor van de Technische Universiteit Delft. In 2022 staat dirigent Ruben de Grauw 10 jaar voor het koor van Krashna. Om dit te vieren leidt hij het symfonieorkest, twee koren en vier gerenommeerde Nederlandse solisten in Verdi’s Messa da Requiem. Hiervoor is Krashna een samenwerking aangegaan met het VU-Koor, het 80-koppige koor van de Vrije Universiteit Amsterdam. Een unieke gebeurtenis, waarbij meer dan 200 studenten dit monumentale werk uit zullen voeren.

Requiem van Verdi
Verdi heeft zijn Requiem in 1873 geschreven om de dood van de Italiaanse dichter Manzoni te herdenken. Het werk wordt ook wel vergeleken met een opera: de muziek drukt dramatisch en adembenemend de Rooms-Katholieke dodenmis uit. Hierbij schroomt Verdi niet om emotionele uitersten op te zoeken. Hij neemt het publiek mee langs diepe wanhoop, overweldigende woede en krachtige hoop. Een spektakel dat u moet ervaren!
Informatie en kaarten
Prijzen en rangen

Rang 1

Standaard
€ 25,00

Kinderen 5 t/m 18 jaar
€ 15,00

Student
€ 15,00

Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
Prijzen zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling.
Programma
Musici
D.S.M.G. Krashna Musika
VU-Koor
Ruben de Grauw dirigent
Charlotte Janssen sopraan
Florieke Beelen mezzosopraan
Leon van Liere tenor
Jasper Leever bas

Werken: Verdi — Messa da Requiem

Dit concert heeft geen pauze